Blogg

HEJ!

From v7 öppnar jag upp mina klasser, du får gärna komma och vara med på plats. Tisdagar 20.15-21.15 och Torsdagar 06.30-07.30. Du bokar plats på bokadirekt.se. Ni som vill vara med online är såklart hjärtligt välkomna ni med💙🙏🏻Friskvårdsbidrag gäller.

About Me
Subscribe to My Blog

Get new content delivered directly to your inbox.

Mindfulness är en av delarna i Yinyoga☀️🙏

Yoga har funnits i mitt liv länge, det finns så mycket i yoga som jag uppskattar. Samlingsnamnet för fysisk yoga är Hathayoga. Under alla mina utbildningar i Viryayoga(hatha) har jag studerat anatomi, rörelser(asana), filosofi och många olika varianter av yogaformer inom Nordiska yogainstitutet. Är så tacksam för det och kommer att fortsätta hålla mig uppdaterad inom yogans utveckling.

Dock är mindfulness/meditation något jag har kämpat med, verkligen haft svårt med det under många år. Accepterat att jag är värdelös på det, men fortsatt ändå😳. Jag har helt enkelt inte förstått tekniken tills jag hade möjlighet att få besöka Indien. Där träffade jag en munk som heter Tensin, när jag var i en stad i norra delarna av Indien. Tensin hjälpte mig(ibland får man åka långt bort för att få poletten att trilla ner😊). Jag förklarade för honom att jag inte kan sitta obekvämt och försöka att bara vara, utan att ha några tankar. Han skrattade och förklarade för mig att det är omöjligt att inte ha tankar, vi tänker hela tiden och tankarna kommer snabbt. Hans instruerade mig i insikts meditation(Vipasana). Att det handlar om att acceptera allt som dyker upp både tankar och kroppens förnimmelser. Oavsett vad som dyker upp i förnimmelser, känslor och tankar omfamnar och välkomnar vi det. Det är en träning i medveten närvaro/mindfulness. Han menar på att vi inte utövar meditation för att bli någon annan eller en bättre människa. Vi lär och istället att bli kompis med den vi är, lära oss känna oss själva. SÅ KLART VAR DET EN SUPER BRA INSIKT OCH LÄRDOM🙏Men jag var ändå sparsam med att välja medition/mindfulness, hoppade ofta över det, fick till det men blev inte något ”fan” av att meditera.

Efter en tid besökte jag Stockholm för att fylla på energi genom att gå på yogaklasser men duktiga lärare på en yogastudio som heter Yoga Shakti. Flög från Kiruna med det super tidiga morgonplanet, den tidiga ankomsten till huvudstaden gjorde att jag chansade och bokade in mig på ett morgon pass på Shakti. Vart lite sen men jag hann. När jag kom i salen var det fullt, det fanns en plats längs fram. Kände mig stressad och kände inte igen läraren och det hon pratade om när hon presenterade passet. Blev fundersam på vad det var för yoga jag anmält mig till. Hon pratade om bindväv och om att vara kvar i positionerna upp till 5 minuter. Jag var skeptisk men stannade kvar. Det visade sig att den morgonen var starten på en helt ny yogaresa. Min fantastiska lärare på passet var Magdalena Mecweld, hon invigde mig i yinyoga och den nya insikten det gav mig. Efter det mötet har jag gått alla hennes utbildningar, varit på många workshops men henne mm. En av delarna i yinyoga är mindfulness. Nu utövar jag det dagligen om än ibland bara en kort stund. Jag tycker att jag blivit mer kompis med mig själv😅,kan möta tankar, känslor av olika slag med vetskapen om att allt passerar. Innerligt tacksam för att det blev bra och att jag stannade kvar på Magdalenas pass😍